Leasing

Special-e-Bikes als partner in fietsleasing

De impact van de auto op het milieu zorgt voor veel problemen. Ellenlange files en de daarmee gepaard gaande frustratie zorgt ervoor dat steeds meer werknemers voor hun woon-werkverkeer kiezen voor alternatieve vervoersmiddelen zoals de (elektrische) fiets. Fietsen is namelijk gezond. Een cliché maar wel de realiteit.

Door regelmatig te fietsen houden we onze conditie op peil en zijn we minder vaak ziek. Meer en meer groeit ook het besef dat maatschappelijk verantwoord ondernemen kansen biedt. Net zoals voor bedrijfswagens, bestaat er ook een leasingformule voor fietsen. Een ruim gamma aan fietsen past in een leasingprogramma. Dit kunnen vouwfietsen, stadsfietsen, elektrische fietsen, bakfietsen of speed-pedelec fietsen zijn. Bij Special-e-Bikes zijn we trots om te kunnen bijdragen aan een toekomstgerichte, gezonde oplossing voor de verkeersellende.

Ook de werkgever kan z’n steentje bijdragen door het aankopen of leasen van fietsen voor de medewerkers. Zo voorziet u enerzijds uw werknemer van een doeltreffend en gezond vervoersmiddel, en anderzijds zorgt u ook voor gemotiveerde werknemers die actief bijdragen aan een beter milieu.

Win-win voor werknemer én werkgever

Voordelen voor werknemer

Fietsen brengt op! Dankzij de fietsvergoeding kan je tot €0,23 per gereden fietskilometer ontvangen die bovendien belastingvrij is. Een bedrijfsfiets wordt niet beschouwd als belastbaar voordeel, ook niet als je de fiets privé gebruikt. Je bespaar ook op kosten die je anders misschien wel zou hebben, zoals benzinekosten, onderhoud van je wagen, parkeerkosten …
Fietsen is gezond! Fietsers zijn minder ziek en leven langer, dat is een wetenschappelijk feit! Wie elke dag een uurtje naar zijn werk fietst, blijft fit en slank. Daarnaast heeft een fiets ook een positief effect op het milieu en daar worden we allemaal gezonder van!
Fietsen zijn snel! Door de fileproblematiek in Vlaanderen ben je vaak sneller met de (elektrische) fiets dan met de wagen. Zeker in de stad. Je weet op voorhand hoe lang je onderweg zal zijn en ook parking zoeken is niet nodig.
Fietsen is leuk! Wij werken met de beste kwaliteitsmerken en zorgen voor advies op maat zodat je veel plezier zal beleven aan je bedrijfsfiets. Dankzij de mogelijkheden van een omnium verzekering voor diefstal en schade, pech onderweg en een onderhoudsplan kan je altijd rekenen op je fiets.
Fietsen is flexibel! Een fiets is zeer flexibel en kan perfect voorzien in je behoeften. Zo kan je met een snelle e-bike (45km/u) ook lange afstanden afleggen, kan je met een stadsfiets ook een snelle boodschap doen na het werk, neem je vlot de kinderen mee in je bakfiets of pendel je met trein en vouwfiets naar je werk.

Voordelen voor werkgever

De fiscus houdt van fietsen. De kosten voor een bedrijfsfiets en de toebehoren (fietsaccessoires maar bijvoorbeeld ook een fietsenstalling) genieten van een verhoogde fiscale aftrekbaarheid van 120%. Voor wie regelmatig met de fiets naar het werk rijdt zijn er ook geen socialezekerheidsbijdragen verschuldigd.
Een positief imago. Een bedrijfsfiets past volledig in het plaatje van maatschappelijk verantwoord ondernemen met oog voor het milieu en gezonde werknemers. Ook de buurtbewoners van uw bedrijf zullen positief reageren op een verminderde verkeersdrukte wanneer uw werknemers vaker de fiets nemen.
Gezonde en productieve werknemers. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat fietsende werknemers gezonder zijn, stipter arriveren en minder vaak afwezig zijn op het werk. Daarnaast krijgen ze minder te maken stress in de file wat ongetwijfeld ook een positief effect heeft op de gemoedsrust.
Kostenbesparing. Bespaar op brandstofkosten en op parkeerruimte. Die vrijgekomen parkeerruimte kan bovendien ook beter aangewend worden voor klanten.
Fietsleasing. Om het de werkgever nog makkelijker te maken om bedrijfsfietsen aan te bieden zijn er nu ook leaseformules. Samen met onze leasepartners B2Bike, KBC Fietsleasing, Team Cyclis, o2o en Ctec zorgt Special-e-Bikes voor een doordacht fietsleaseplan met zo weinig mogelijk administratieve rompslomp.

Geïnteresseerd in een bedrijfsfiets of leasefiets?

Special-e-Bikes helpt je graag om de juiste fiets te kiezen en begeleid je in het leaseproces. Contacteer ons vrijblijvend via onderstaand formulier voor meer info of maak een afspraak en kom een kijkje nemen in de winkel.

* verplicht

We kijken er naar uit om je te mogen verwelkomen in onze winkel waar we je met raad en daad zullen bijstaan.

Sociale media

Gegevens

Special-e-Bikes BV
Provinciebaan 362
9620 Zottegem

Openingsuren

Maandag gesloten
Dinsdag 13u-18u00
Woensdag 13u-18u30
Donderdag 13u-18u30
Vrijdag 13u-18u30
Zaterdag 9u-12u & 13u-18u

Zon- en feestdagen gesloten

Scroll naar boven